Universiteit van Amsterdam

Universiteit van Amsterdam:

Han Spanjaard is een van de belangrijkste onderzoekers en ontwikkelaars van interventies/methodieken in het veld van de (forensische) jeugdzorg. Hij is alom bekend als één van de grondleggers van het sociaal competentiemodel en wordt gezien als een persoon die als geen ander in staat is om complexe wetenschappelijke theorie te vertalen naar de praktijk van de jeugdzorg.

Geert-Jan Stams
Hoogleraar Forensische Orthopedagogiek, Universiteit van Amsterdam

 

Han Spanjaard is voor ons erg belangrijk in het onderwijs, daar hij de praktijk goed kent, en de colleges hierdoor enorm levendig kan maken. Tegelijkertijd kan hij de koppeling tussen theorie en praktijk maken, wat voor ons als academische opleiding zeer belangrijk is. Han Spanjaard is didactisch zeer goed onderlegd.

Verder ken ik Han Spanjaard vanuit mijn rol in twee begeleidingscommissies, welke gericht waren op de doorontwikkeling van interventies in een justitieel kader. Met de ontwikkeling van de WSART (TACt) en TOPs! heeft hij nieuwe impulsen kunnen geven aan het justitiële veld. Ook vanuit deze rol ken ik Han als een gedreven persoon die innovatie in het forensisch werkveld zeer belangrijk vindt en hier met zijn werkzaamheden een belangrijke bijdrage aan levert.

Eveline van Vugt
Universiteit van Amsterdam, Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen